Gebelik takibi sırasında ultrason ve çeşitli testler yaparak hamileliğin sorunsuz ilerlediğine ve annenin, bebeğin sağlıklı olduğuna dair net görüşler edinilmeye çalışılır.
Kürtaj sonlandırılmak istenen gebeliklerde rahim endometriyumun fonksiyonel tabakasını (Gebelikte kalınlaşan kısım) kazımakla olan bir işlemdir.
Unutmayın ki birçAlright kadın sağlıklı gebelikler ve bebekler sahibi olur. Hazır olduğunuzda, gelecekteki hamileliğinizin sağlıklı olmasını sağlamak için doktorunuzla konuşun.
Dış gebelik tanı sürecinde doktor anemi veya diğer kan kaybı belirtilerini kontrol etmek için bir tam kan sayımı testi yapılabilir.
Vakaların yaklaşık yüzde ninety eight’i tüplere yerleşir. Bunun dışında yumurtalık, karın zarı ve karın içindeki diğer organlarda da dış gebelik gelişebilir. Bu durumu yaşayan bir kadının tekrar dış gebelik geçirme riski yaklaşık yüzde 10-fifteen civarındadır. Her gebenin ilk kontrolünde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığı kontrol edilir.
Ektopik gebelik belirtileri arasında alt karın bölgesinde ağrı, vajinal kanama ve genel rahatsızlık yer alır. Dış gebelik belirtileri şunlardır:
Hormonal dengesizlikler veya döllenmiş yumurtanın anormal gelişimi de dış gebelik gelişiminde rol oynayabilir.
Diğer sağlıklı gelişen gebeliklerde olduğu gibi dış gebelik durumlarında da adet görme olasılığı yoktur.
Az önce belirttiğimiz gibi eğer embriyo rahim dışında herhangi bir yere yerleşip tutunursa dış gebelik adlandırılır. Rahim dışına yerleşen embriyo burada gelişimini sürdürmeye çalışılır. Genellikle dış gebeliklerde embriyo fallop tüplerine yerleşir. Gebeliğin var olup olmadığı gerçekleştirilecek olan testler ile doğrulanabilir.
Normal koşullarda gebelik, embriyonun rahim tabakasının içinde çoğunlukla da rahmin tepe noktasına ve arka duvara yerleşmesiyle oluşur. Dış gebelikte ise durum tam tersidir; embriyo rahim içine değil, rahmin dışında farklı bir bölgesine yerleşir.
“Dış gebelik kendiliğinden düşer mi?” sorusunu yanıtlayalım. Bazı durumlarda dış gebeliğin kanama ve yırtılma yapacak hale gelmeden, kendiliğinden sonlanabiliyor ve bir miktar kanama ile vücuttan ayrılabiliyor.
Dış gebelik anne olmayı bekleyen tüm kadınlar Ayrıntılar Burada için ne yazık ki acı dolu deneyimlerden bir tanesidir. Üstelik erken teşhis edilememesi bazı durumlarda hamile kalma şansında azalmaya da neden olabilmektedir. Ağır tıbbi bir durumdur. Ektopik gebelik olarak da adlandırılan dış gebeliğin belirtilerine, hamilelikten ayırt edici özelliklerine dikkat etmek gerekmektedir.
Şiddetli ve hayatı tehdit eden semptomlar söz konusu olduğunda, teşhisin tüm advertisementımlarını gerçekleştirmek için yeterli zaman yoktur. Böyle bir durum ani bir abdominal atak olarak kabul edilir ve acil tedaviye başlamak için gerekli olan acil ameliyat yapılır.
Yapılan iğne, dış gebeliği sonlandırıcı bir etki gösterir. Sonrasında gerekli kontrol yapılarak dış gebeliğin sonlanıp sonlanmadığına bakılır. Bazı durumlarda enjeksiyonun tekrarlanması gerekebilmektedir. Erken teşhisle başvurulamayan hastalarda ise diğer bir tedavi yöntemi olarak ameliyata başvurulabilmektedir.